top of page

10 SORUDA SURAL ÇİFTLİĞİ

1. Sural Çiftliği' nin hikayesi nedir?

Geçimini asırlardır zeytincilik ve tarım faaliyetleri ile sürdüren Sural Ailesi, 1923 yılında mübadele döneminde Girit Adası’ndan Ayvalık’ a göç etmiştir.

Aile, bu topraklara geldikten sonra da Altınova’da bulunan Sural Çiftliği’nde zeytincilik ve tarım yapmaya devam etmektedir.

Bugün 4. Kuşağın devraldığı, büyüklerimizden öğrendiğimiz edep, terbiye ve feyz ile Ayvalık’ımızın en verimli bölgesi denen; isminden de anlaşılacağı üzere ‘’Altınova’’ da bulunan çiftliğimizde; zeytin, zeytinyağı alanında faaliyet göstermeye devam ediyoruz.

Ek olarak, ahşap bungalov evlerimizde misafirlerimizi ağırlıyor, toprakla buluşturuyor, hayvanlarımızla tanıştırıyor, doğanın içinde huzurun tadını çıkartmalarına aracı oluyoruz.



2. Sural Çiftliği’nde bir gün nasıl geçer?

Sural Çiftliği’nde güne erkenden başlamanızı tavsiye ederiz. Sabah tertemiz, bol oksijenli bir havaya uyandıktan sonra sabah yürüyüşünüzü/ koşunuzu zeytin ağaçlarının bulunduğu yoldan yaptıktan sonra mis gibi bir çiftlik kahvaltısı edersiniz, ardından türk kahvesi, filtre kahve, americano, flat white, espresso çeşitleri vb gibi birçok kahve çeşitlerimiz arasından seçeceğiniz kahvenizi ördeklerimiz, kazlarımız, tavuklarımız eşliğinde yudumlarsınız. Kitabınızı alıp localarda en konforlu şekilde keyfinizi yapabilirsiniz. Sonrasında Ayvalık turu yapabilir, çiftliğimize döndüğünüzde akşamüzeri yine zeytin ağaçlarının size eşlik ettiği yolda bisiklet turu yapabilirsiniz. Sonrasında akşam yemeği için ister bizim restaurantımızdan faydalanabilir isterseniz ise odanızda pişireceğiniz yiyeceklerinizi alıp barbekünüzde pişirmenin keyfini çıkarabilir, mutfağınızda dilediğiniz yemeği hazırlayabilir ve keyifle tüketebilirsiniz.



3. Sural Çiftliği hangi mevsim tercih edilmeli?

Sural Çiftliği her mevsim ayrı güzel! Kışın şömine başında kahvaltı edip, kahvelerinizi içebilir, bahar ayında hava güneşli ise çiftlik avlumuzda keyif yapabilir, yazın ise kahvaltınızı yonca tarlası manzaralı yapıp ardından 10 dakika mesafedeki Ayvalık’ ın tertemiz sularında yüzebilirsiniz. Sural Çiftliği sizler için her mevsimin tadına varabilmeniz için 12 ay boyunca hizmet veriyor!





4. Neden Sural Çiftliği’ni tercih etmeliyim?

Sural Çiftliği’ne huzura, sakinliğe, dinginliğe ve dinlenmeye gelirsiniz. Gürültünüz kuş sesleri ve ağustos böceği vızıldamasıdır, e tabii biraz da horoz sesi 😊 Doğayı seviyorsanız bizi severseniz, biz tam doğanın kalbindeyiz!

Sural Çiftliği’nde doğanın içinde bungalow evlerde konaklama var, her sabah yeşilin bin bir tonuna uyanmak, bungalowunuzun balkonuna çıkıp temiz havayı içinize çekmek var. Doğanın sunduğu tüm güzellikleri keşfedip unutulmaz anılar biriktirmek var…

Sural Çiftliği’nde bungalow konaklama hizmetinin yanında doğal çiftlik kahvaltı servisi de var! Sural Çiftliği’ ne kahvaltıya gelen misafirlerimize ‘’Doymadan Kalkmak Yasak’’ diyoruz. Günün en mutlu eden öğünü için günümüzde bulması zor olan doğal ve katkısız yiyecekleri sofralarınıza getiriyoruz.

Çiftliğimizde bolca çiftlik hayvanlarımız var; atımız, ineğimiz, eşeklerimiz, sıpamız, ördeklerimiz, kazlarımız, güvercinlerimiz, hindilerimiz, koyunlarımız var.. Traktörümüz var..


Bir kahvaltının en doğal hali nasıl derseniz, buradayız... Sevdiklerinizi alıp gelin olur mu? Altınova/ Ayvalık’tayız. Bekleriz…


5. Sural Çiftliği’nde ne gibi etkinlikler var?

Sural Çiftliği’nde birçok etkinlik var!

  • Ocak 2022 itibariyle Sural Çiftliği Kitap Kulübünü kurduk! Hava güneşli ise dışarıda, hafif rüzgar esiyorsa şömine başında kahvelerimizi yudumlarken okuduğumuz kitabı tartışacağımız bir gün yarattık. Güne güzel bir kahvaltı ile başlayıp, keyifli sohbet etmek, sosyalleşmek, tanışmak, kitabı tartışmak için ayda bir defa Sural Çiftliği’nde buluşuyoruz.

  • Kış sezonunda haftanın her Pazar günü 14:30-18:00 saatleri arasında ‘’ Sıcak Şarap & Sucuk Ekmek & Canlı Müzik’’ etkinliğimiz mevcut.

  • Özel günlere özel etkinlikler düzenliyoruz. En yakın tarih 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘’ Kuru Çiçeklerden Toka ve Broş’’ yapacağız. Etkinliğimize ev yapımı makarna ve bir kadeh şarap eşlik edecek.

Tüm etkinliklerimizi instagram sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.








6. Sural Çiftliği’nde organizasyon yapılır mı? Düğün, Nişan gibi?

Sural Çiftliği ailesi olarak çiftlerimizin özel günlerine ev sahipliği yapacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üstelik size benzeri olmayacak gerçek bir kır düğünü vaat ediyoruz! Çünkü bunun için doğanın sonsuz güzelliği, kuş seslerinin eşlik ettiği müzik ve oksijen kaynağı zeytin ağaçlarının rüzgarla dans ettiği bir ortam sağlıyoruz. Ziyafet düzeninde naif bir gece, after parti veya kokteyller organize edebiliyoruz. Her imkân ve olanakla 400 ila 500 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Tüm bunların yanında at üzerinde, saman balyaları arasında, tarlamızdaki salıncakta, traktörde, meyve bahçeleri arasında dış mekân çekimi imkânı sağlıyoruz. Düşünsenize, fotoğraf karelerine giren ördekler ve kazlar beklenmedik pozlar oluşturacak… Bolca eğlencenin ve ziyafet şölenin olduğu düğününüz kadar fotoğraf ve video çekimleriniz de konuşulacak!

Bunun yanında toplu yemek organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz.




7. Bungalow evler donanımlı mı? Isınma nasıl oluyor?

Sural Çiftliği ailesi olarak 8 adet bungalow ev ile hizmet veriyoruz. 4 adet bungalow evimiz 32 metrekare olup 4 yetişkin konaklama kapasitesindedir. 4 adet bungalow evimiz ise 18 metrekare olup 2 yetişkin konaklama kapasitesindedir. Tüm bungalow evlerimizde mutfak, mutfak ekipmanları (tencere, elektrikli ocak, kahve makinesi, çaydanlık, çatal, bıçak, tabak, bardak çeşitleri vsvs) mevcuttur. Her bungalow evimizin kendine ait kendine ait barbeküsü vardır. Misafirlerimiz dilediğini getirip, keyifle pişirip afiyetle tüketebilirler.

Bungalow evlerimiz tabandan ve tavandan yalıtımlı, çift cam mevcuttur. Odalarımız klima ile ısınma/ soğuma sağlanmaktadır.




8. Sural Çiftliği’nde her gün kahvaltı var mı? Hizmet saat kaça kadar devam ediyor?

Sural Çiftliği’nde haftanın her günü 09:00-14:00 saatleri arasında kahvaltı servisi devam ediyor. Kış sezonunda hafta içi 17:00’ a kadar hizmet veriyoruz. Cuma- Cumartesi ve Pazar günleri akşam 21:00’ a kadar açığız, bekleriz.




9. Sural Çiftliği kahvaltı içeriğinde neler var? Herşey ev yapımı mı?

Çiftliğimizde masanıza gelen her ürün kendi mutfağımızdan çıkıyor. Nutellaya kadar! Tarlamızdan topladığımız domates, salatalık, biber ve yeşillikler sofranıza söğüş tabağı olarak, mevsiminde topladığımız meyveler reçel olarak, kızartma, ev yapımı acuka, üç çeşit peynir, mandıra tereyağı, kendi ağaçlarımızdan topladığımız üç çeşit zeytin, kendi kuruttuğumuz kuru domates, bal, ev yapımı nutella, gezen tavuk yumurtası, termos çay veee sınırsız pişi tabağı! Haftanın her günü 09:00-14:00 arasında kahvaltı servisimiz devam ediyor, bekleriz!


10. Sural Çiftliği’ne nasıl giderim?








Sural Çiftliği, Balıkesir iline bağlı Ayvalık ilçesinin Altınova Mahallesi’ndedir.

Google Maps, Yandex gibi uygulamalara ‘’Sural Çiftliği’’ yazarsanız bizi bulursunuz. Ufak bir not; çok benzer konumda benzer isimle farklı bir işletme daha bulunmaktadır. Ahşap okları takip ettiğiniz zaman yolun sonunda sizi bekliyor olacağız…

Kısaca tarif etmek gerekirse, Ayvalık istikametinden İzmir istikametine doğru gelirken ilk Altınova ışıklarından sola; İzmir istikametinden Ayvalık istikametine doğru gelirken ikinci Altınova ışıklarından sağa (Tariş’in fabrikasını göreceksiniz) sapacaksınız. 1,5 km sonra Sural Çiftliği tabelamızı göreceksiniz. Ahşap okların sonunda sizi karşılıyor olacağız.



668 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page